Фирма "ЕЛИМЕКС ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД  е директен вносител от Германия, Австрия, САЩ, Италия, Турция, Полша, Русия, Великобритания, Сингапур, Китай и Индия.

Поддържат се над 25000 артикула. 

        С гъвкавото си управление дружеството е извоювало място сред лидерите на пазара за електроника в България.


          Централният офис се намира в гр. Лясковец на ул. ”М.Райкович” № 34 А. Но също може да ни откриете и в гр. Горна Оряховица, ул. "Патриарх Евтимий" 22


         Фирмата е основен представител за България на марките SANYO /Япония/ и PANASONIC /Япония/ за батерии и акумулатори. Под запазената марка „LAVA“ се предлагат портативни и индустриални акумулаторни батерии с доказано качество.


          Директно от производител чрез търговска верига „Елимекс“ до крайния потребител достига богато разнообразие от зарядни устройства, захранвания, инвертори и конвертори „MINWA” .


             Компанията внася голямо разнообразие от полупроводници, тиристорни и диодни модули SEMIKRON /Германия/, трансформатори, релета, компютърни и индустриални вентилатори SUNON /Тайван/ и PAPST /Германия/, различни типове проводници и съединители.


                Предпочитани от клиентите ни са също мултимедийните слушалки, мишки, клавиатури на фирма „SOMIC“ и мултимедийните тонколони на фирма „VIGOOLE”, за които фирмата е изключителен дистрибутор в страната. Mарката „CHIP“ е гаранция за надеждни компютърни аксесоари. Привлекателният дизайн и невероятен звук, направиха популярно автомобилното озвучаване на „MAGNAT”, доставяно ежемесечно от Германия.


        Дружеството е доставчик на специализирана електронна апаратура като осцилоскопи, цифрови мултимери, анализатори и др.


        Освен това, фирмата е насочена към внедряването на нови технологии в процеса на обучение в професионалните гимназии, за което печели проект по ОП "Конкурентоспособност на българската икономика"